Glutenfri Pizza
Jag och min man är inte riktig pizzaälskare men de gångerna som vi är sugna på en riktigt god pizza så bakar jag själv en glutenfri pizza som här får ni receptet. Man får alltid ändra på ingredienserna och byta ut mot andra goda saker. t.ex. auberginer är mycket goda på pizza eller olika ostsorter. Du får gärna testa min goda pizza men glöm inte att lika den här och gärna kommentera och ge feedback.<3 Ingredienser 4 pers Deg: 4 dl Semper Mix eller Mix med fiber eller det finns kulturspannmjöl som du kan beställa hos Victoria 3 msk Pofiber (om man använder kulturspannmjöl behöver man inte Pofiber) 1/2 pkt jäst (25 g) 1 1/2 dl ljummet vatten 2 msk olja 1/2 tsk salt Topping: Köttfärs 500g Gul lök 1medelstor Vitlök 4 klyftor 2-3 msk tomatsås 1 msk olivolja 1-2 rödlökar, skivade 10 oliver 4 tomater, skivade 1/2–1 tsk oregano svartpeppar 1 mozzarella, skivad 2 dl ost, riven 75 g parmaskinka några rucolablad Gör såhär 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölmixen och Pofiber och blanda. Använd gärna degkrok och arbeta till en jämn deg. 3. Låt degen jäsa i ca 15 minuter. 4. fräs en gul lök, 4 klyftor vitlök med 30g smör eller ½ dl rapsolja 5. Tillsätt köttfärsen och stekt tillsammans med lite Chilipulver och gurkmeja 6. Blanda tomatpurén i upphettad olivolja (mat olivolja som tål högt värme annars värmer du under lågt värme i en liten kastrull) 7. Häll över 1 dl vatten med pizzakrydda med tillräckligt salt och sjuda upp till en pizzablandning 8. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper till några små eller två stora pizzor. 9. Pensla tomatblandningen på dina pizzadeg 10. Fördela köttfärsblandningen och resterande toppningen (förutom parmaskinka) över bottnarna och strö över osten. 11. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Toppa med parmaskinka och rucola.