Gröna av att äta grönsaker!😊
(null)

 Min kusin Homa är här hos oss på besök från Iran och vi tog en semester dag idag .

Efter en god frukost tillsammans promenerade till Lödöses museet och besökte vårt lilla historiska museet och på vägen dit passerade Lödöses lilla ån och tog några bilder av den fantastiska vyn över ån och den fina miljön kring ån. (null)

(null)
Efter besök av musseet lunchade vi hemma hos oss och kom även en av sönerna på besök !
Vilken solig och mysig dag! Vi åkte och hälsade på dottern Patricia, Nicklas och Lilla söta Novalie och deras hund Maja!
(null)
På vägen hem fick jag se Maritas inlägg om våra stora projekt! 
Har du hunnit att läsa hennes fyra inlägg som hon har lagt in på sin facebook? Om du inte har hunnit ännu då varmt rekomenderar att läsa det nu:
maritasviktresa.blogg.se
Hon skriver så intressant och humoristiskt berättar om sin viktresa. Många av oss tror vi att vi blir fet av att äta fett!  
Om vi blir fet av att äta fett vi blir säkert grön av att äta grönsaker! 😉
Rätt fett är viktigt för oss och vår hjärna och vi mår bra av att äta rätt fett ( omättat fett= nyttigt)  och den ekologisk lantmjölken är bra :
Det hjärnan behöver som energi är kolskelett, dvs. grupper med kolatomer. Det kan du också få från aminosyror eller fett. Vid en strikt lågkolhydratkost hamnar kroppen i ketos. Det innebär att kroppen och hjärnan börjar använda ketoner som energi i stället för glukos.
Marita hade berättat till mig att hon inte tyckte om selleri bl.a i maten och jag skulle absolut undvika laga rätter som innehöll selleri. Men idag Marita hade upptäckt små selleri bitar i sin grönsakspickles😀 ❤️🙏
Kära Marita, jag är oskyldig! Grönsakspickles hade jag gjort i början av höstas och hade ingen aning eller hade glömt att det fanns selleri blan de andra grnsakerna. Jag tycker om du läser här vilken underbar grönsak är seller du kommer att ändra dig i fortsättningen. 
Selleri med sin karaktäristiska doft är rik på antioxidanter och vitaminer och alla dessa ämnen bidrar till att stärka immunförsvaret och främja hälsan.
  1. Sänker kolesterolet
  2. Stärker hjärtat
  3. Minskar inflammationer
  4. Mot högt blodtryck
  5. Kan förebygga magsår
  6. Skyddar leverhälsan
  7. Gå ned i vikt
  8. Bra för matsmältningen
  9. Bamse Kram till Marita!❤️
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress