”Learning by doing”?
(null)

" Learning by doing!" Att lära genom att göra! Det var vad denna pedagogiska disciplin gav mig i unga dagar! Att genom att vara med experter inom olika brancher och genom egna upplevda, praktiska erfarenheter kunde reftektera och lära mig många olika yrken. Denna metod gav mig färdigheter i de olika brancherna utanför ett klassrum men med riktiga experter som lärare.
Jag är uppvuxen med två smarta, duktiga företagare och konstnärer som föräldrar, båda var egna företagare med varsitt medelstort företag. Mamma var kläddesigner och skapade kläder av textil och sina otroligt fina stickningar. Hon designade broderier, målade både på papper och tyg, bild och form och hennes stora intressen för inredning, växtriket och mat gjorde henne populär bland andra i branschen.
Min far var gjutare och hade ett gjuteri som låg nära stora basaren i Tehran. Han skappade alltfrån ramar och nycklar t.o.m silver grillspett för kungafamiljen( Shahen) statyr på amrikanska och kända presidenter, indianer, schackpiäser mm mm. Jag och mina syskon fick vara och delta på både mamma och pappas jobb och projekt. Jag beundrade båda min föräldrar redan som liten och lärde mig mycket av bådas jobb och konst. Jag var inte så gammal var bara 10 år som virkade min första klänning i svart och vit garn. 
Jag designade västar och blusar för klasskamrater vid 12års ålder och tjänade mina egna pengar både som matematiklärare och designer i ungadagar.
Min mors bästa vännina som vi kallades för moster var dyslektiker och hade svårt att lära sig utan  till när hon skulle utbilda sig som frisör. Hon bad mig att hjälpa henne med hennes frisörutbildning.  Jag fick följa henne en hel sommar på hennes frisörlekioner både som hennes model men mest för att läsa och hjälpa henne att minnas hela hennes frisörutbildning. Hon fick sin frisördiplom men jag genomgick hela utbildningen utan att bli diplomerad vilket jag hjälpte henne ofta med sina kunder eller när hon hade några brud.
Jag brukade aldrig säga nej till att lära mig nya saker och var jämt nyfiken och intresserad av nya utmaningar. "Learning by doing" behöver inte att betyda att man lär sig genom sina misstag, istället betydde för mig att lära sig pedagogiska metoder där teori, praktik, reflektion och handling bildade en helhet i allt jag lärde mig och lära mig och lär ut! 🙏
Anonym

Som min mor alltid sade att
-kunskap är aldrig tung att bära

Svar: Så sant så!👍
Victoria Bolouri Söderlund

Anonym

Det är för lite av detta, lärlingssystemet hade sina fördelar för skoltrött ungdommar

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress