vill avslöja en hemlighet! (Kap.1: "Du måste avveckla ditt företag!")
Har du också känt, ibland när du råkar ut för en obehaglig handling, händelse eller i en konversation med nån tjänsteman i en offentlig verksamhet. Du är säker på att du har rätt i det som du säger, gör, gjort eller skall göra. Det kan t.o.m. orsaka en sämre effekt i dina framtida handlingar. Jag har lärt mig mycket av myndigheterna i de åren som jag jobbade som säljare, företagsrådgivare, jobbcoach och etableringslots. Det bästa av allt lärde mig var att inte ge upp när jag fick ett nej.  (null)

Ett nej är mycket bättre än ett svar som: " låt oss sova på saken" = låt oss sova en evighet eller vi lägger på is dina handlingar! Väntar ett tag det blir kanske nån ändring i lagen = Glöm allt och dra åt helve..... eller de kan vara lite osäkra och säga: jag vet inte låt mig undersöka saken.. Det är mer hoppfullare om du åtminstone har möjlighet att kontakta personen efteråt och möjligtvis får en chans till att påverka beslutet. Ett NEJ kan alltid bli ett JA. 
Jag vill helst höra ett nej som svar än "jag vet inte "eller väntar att få se nästa år.
(null)

Ett tydligt NEJ väcker respekt och är fortfarande förhandlingsbart och kan bli i bästa fallet ett JA så småningom! Arbetsformedlingen
Det gick ett par månader efter min anmäla till Små företagarnas a-kassa som jag fick ett positivt svar och beslut om att jag var berättigad till arbetslösersättning. När du är frisk, kry och betalar mer än 60% till skatt och egna avgifter frågar man aldrig vart ta mina pengar, av vilket syfte betalar jag så mycket till staten men om du blir sjukskriven eller arbetslös du måste ordna ett stort dokument för var och en krona som du skall få. Du ska känna dig liten och smaka på botten precis som du aldrig existerade. Ingen kommer ihåg dig och din samhällsinsatser. Kom ihåg du är borta med vinden! Träffade jag min handläggare på arbetsförmedlingen. En trevlig ung tjej, hon hade läst mitt CV och var imponerad enligt henne själv! Efter ett kort samtal när hon frågade vad jag vill söka, kom vi på ämnet vilket arbetsplats kan vara lämpligt för mig, vi båda tittade på varann och jag med ett leende svarade att jag är ingen lämplig arbetstagare för jag kan äta upp arbetsgivaren omedvetet :) Jag är bara företagare och inget annat. Vi var båda helt överens om saken! :) Det kändes då att det här kunde bli ett spännande kapitel i mitt liv! Av nån konstigt anledning vet jag allt som jag rädd för eller undviker kommer det att inträffa mig förr eller senare! Det här var bara början av mitt nya företagsstart! följ med som du får se hur saker och ting utvecklas och hur avgörande var mina handlingar. Hur ett NEJ utvecklas till ett JA.
(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress