När helgen kommer vill man unna sig med en smarrig huvud och efterrätt. Här får du receptet varsågod! <3 <3 <3
Fiskpudding
portioner
cirka 50 minuter
purjolök 200 gr
smör
600 g kokt och skalad potatis
250 g koljafilé
2 dl vispgrädde
1/2 dl torrt vitt vin
salt & peppar/ chili
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa den finhackade purjolöken tillsammans med fisk, och dillen.
2. knäcka äggen i smeten och tillsätt kryddorna, grädden och vinet därefter.
3. Häll smeten i en smord ugnsform och dunka därefter formen lätt i bordet så att smeten fördelas jämnt.
4. Grädda i mitten av ugnen i vattenbad i cirka 40 minuter eller tills puddingen har fått fin färg.
5. Servera med koktpotatis och skirat smör.
Grundrecept petit choux
• 2 dl kallt vatten
• 4 tsk florsocker
• 75 g smör
• 1 dl mjölmix Semper(glutenfri)
2 msk Profiber
• 3 ägg
1 tsk bakpulver
Gör så här
1. Petit choux
Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp vatten, florsocker och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
3. Vispa i mjöl, pofiber och vispa tills smeten släpper bottnen.
4. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt bakpulvret.
5. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
6. Spritsa ut petit-chouerna i små sockerkakasformar i en plåt.
7. Grädda mitt i ugnen ca 15–20 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga.
8. Låt dem svalna på galler.
9. Vispa grädden
10. Lägg i spritspåse.
11. Tryck in grädden i botten på petit-chouern med en smal spetsig tyll, fyll försiktigt ner i degen.
18. Lägg upp på papper och pudra över florsockret.
1