Victoria´s goda glutenfria semlor <3
(null)

Jag håller på att utveckla egna recept på olika glutenfria bakelser och kakor. Idag skulle baka något till imorgon att bjuda våra gäster på. Så blev det att baka glutenfria semlor. Här tänkte jag på att dela med mig av receptet till er som också vill baka glutenfri! ❤️
Glutenfria semlor 12–15 st
 - 50 g jäst 
- 3 dl mjölk eller vatten 
- 600 g Lailas glutenfria mjölmix, 
- 2dl mandelmjöl 
- 1 ägg - ½ tsk salt 
- 1 msk stötta kardemummakärnor
- 2–3 msk honung 
- 100 g Smör, rumsvarmt 
- 1 uppvispat ägg till pensling 
 FYLLNING: 
- ½ dl mjölk 
- 100 g grovhackad mandel av god kvalitet 
- ½ dl Lemon Curd 
- 3 dl vispgrädde
- florsocker 
Gör så här 
1. Värm mjölken till max 37°
2. Smula jästen i en bunke. 
3. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. 
4. Tillsätt hälften av mjölet. 
5. Blanda och låt sedan vila ca 15 min. 
6. Tillsätt resterande mjölet och mandelmjölet, ägg, stött kardemumma och honung. 
7. Arbeta in smöret i omgångar i degen. 
8. Låt degen gå 7–10 min i köksmaskin och häll saltet till en slät deg som släpper runt bunkens kanter. 
9. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
10.Dela degen i 15 bitar och forma till släta bullar. 
Låt jäsa till dubbel storlek på plåt med bakplåtspapper. 
Sätt ugnen på 210°. 
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen tills de får färg ca 8–10 min. 
Låt kallna. 
Skär av ett lock på varje bulle. 
Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda och grovhackad mandel med mjölk. 
Fyll bullarna med lite av lemon curd och mandelblandningen.
Vispa grädden och lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.
(null)

Fröken Träd / Gripenhjärta

Åååååh så gott det där ser ut! Måste ha en semla nuuuu, :-D

Svar: Jaa, det tycker jag😊👍😉
Victoria Bolouri Söderlund

Torgny Söderlund

Så goda ♥️♥️

Svar: ❤️
Victoria Bolouri Söderlund

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress