supertjej

Recept till en smarrig huvud och efterrätt till helgmys :)
När helgen kommer vill man unna sig med en smarrig huvud och efterrätt. Här får du receptet varsågod! <3 <3 <3 Fiskpudding
portioner cirka 50 minuter purjolök 200 gr smör 600 g kokt och skalad potatis 250 g koljafilé
2 dl vispgrädde 1/2 dl torrt vitt vin salt & peppar/ chili
Så här gör du 1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa den finhackade purjolöken tillsammans med fisk, och dillen.
2. knäcka äggen i smeten och tillsätt kryddorna, grädden och vinet därefter. 3. Häll smeten i en smord ugnsform och dunka därefter formen lätt i bordet så att smeten fördelas jämnt.
 4. Grädda i mitten av ugnen i vattenbad i cirka 40 minuter eller tills puddingen har fått fin färg. 5. Servera med koktpotatis och skirat smör.
Grundrecept petit choux
• 2 dl kallt vatten • 4 tsk florsocker • 75 g smör • 1 dl mjölmix Semper(glutenfri) 2 msk Profiber • 3 ägg 1 tsk bakpulver Gör så här 1. Petit choux Sätt ugnen på 200 grader. 2. Koka upp vatten, florsocker och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. 3. Vispa i mjöl, pofiber och vispa tills smeten släpper bottnen. 4. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt bakpulvret. 5. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen. 6. Spritsa ut petit-chouerna i små sockerkakasformar i en plåt. 7. Grädda mitt i ugnen ca 15–20 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga. 8. Låt dem svalna på galler. 9. Vispa grädden 10. Lägg i spritspåse. 11. Tryck in grädden i botten på petit-chouern med en smal spetsig tyll, fyll försiktigt ner i degen. 18. Lägg upp på papper och pudra över florsockret.
Anonym

Gott och nyttigt jag rekommenderar det vekligen

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress