Glutenfritt ljust bröd
Här är ett annat bra recept på glutenfritt bröd som du kan baka för de små i familjen eller är mycket gott till ett festligt måltid på fredag och lördagar. Passa bra till frukost med valnötter i och även till soppor om du blanda lite vitlök, persilja eller oliver.
Glutenfritt ljust bröd 1. Sätt ugnen på 210 grader. 2. Blanda 4dl ljummet vatten (ca 37grader) i en bunke, smula i jäst (50gr)och blanda tills det löst sig. 3. Tillsätt olja (1/2 dl olivolja eller 75gr smör), 4. Pofiber 2msk, 5. Ren rönnsirap eller honung 2msk, 6. 450gr grov eller vanlig mjölmix glutenfritt men spara 2 matskedar till utbaket. 7. Arbeta degen i cirka 5 minuter i maskin 8. Tillsätt saltet(1msk) sist (jag brukar malar lite av Himalayasalt, basilika, dragon och timjan och hälla i degen sist) 9. Fortsätt att arbeta degen 4 min till tills den är jämn och smidig. 10. Jäsa degen 35min under en fuktig handduk. 11. Smörja en avlång bakform och strö oskalade sesamfrö därefter och häll degen i . 12. Skaka formen och jämna ut degen i formen med våta händer och stoppa några valnötskärnor, oliver i den färdiga degen och strö ytterligare solroskärnor eller sesamfrö på degen och jäsa 20 min under fuktig handduk. 13. Grädda i ugnen ca 30min


Tess

Mums, vad gott det ser ut! :D

Svar: Tack Tess. Gillar du att baka?
Victoria Bolouri Söderlund

Anonym

Suveränt gott😄

Marita Ryberg

Det här brödet tror jag mina gossar skulle tycka om👍

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress