supertjej

Att vara gravid, genomgå en förlossning och återhämta sig kräver...
För en vecka sedan när jag höll på att beställa nya kosttillskott för oss själva och våra klienter läste jag om den här fantastiska Kosttillskott med mycket bra vitamier och det viktigaste av allt rikligt med mineraler. Jag beställde 2 stycken "Mamma 100 tab" för våra nyblivna mammor i familjen. Alltså beställde till min svärdotter Emine och min dotter Patricia. Jag vet av egna erfarenheter att vara gravid , genomgå en förlossning och återhämta sig med en liten bebis kräver sin närig! För många nyblivna mammor amningen och att komma igång med den är ännu mer påfrestande och näringsbelastning. Hormonerna är i obalans, för lite sömn och dålig kost pga. Omständigheter orsakar att nyblivna mammor med ett hjärta fullt av babykärlek får oftast näringsbrist. Skydda dig och din kropp med bra mat och extra bra kosttillskott!

Till dig som är gravid eller nybliven mamma 
Rekommenderar varmt "Mamma "
Du får gärna beställa din produkt hos oss!
Fråga gärna mig om andra bra kosttillskott!
(null)

FÖR GRAVIDA OCH AMMANDE

Alpha Plus MAMMA är ett kosttillskott utvecklat för gravida och ammande kvinnor. 

Produkten innehåller bland annat folsyra som bidrar till vävnadstillväxt hos gravida. 

Den innehåller även D3- och B12-vitamin som har en roll i celldelningsprocessen.

INGREDIENSER

Kalcium (kalciumsalter av ortofosforsyra), fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), magnesium (magnesiumcitrat), kalium (kaliumglukonat), C-vitamin (kalciumaskorbat), ytbehandlingsmedel (fettsyror), järn (järnbisglycinat), E-vitamin (D-alfa-tokoferylacetat), citrusbioflavonoider, stabiliseringsmedel (tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa, hydroxipropylmetylcellulosa), magnesium (magnesiumoxid), åkerfräken-extrakt (Equisetum arvense, 12:1, 7 % kisel), E-vitamin (blandade tokoferoler), B12-vitamin (cyanokobalamin), zink (zinkcitrat), fyllnadsmedel (hydroxipropylcellulosa), ytbehandlingsmedel (magnesiumsalt av fettsyror), stabiliseringsmedel (kiseldioxid), niacin (nikotinamid), pantotensyra (D-kalciumpantotenat), kolin (kolinbitartrat), inositol, B6-vitamin (pyridoxinhydroklorid), selen (selenometionin), broccoli-extrakt (Brassica oleracea, 20:1), bromelain, A-vitamin (betakaroten), tiamin (tiaminhydroklorid), mangan (manganbisglycinat), klumpförebyggande medel (talk), ytbehandlingsmedel (glycerol), koppar (kopparbisglycinat), riboflavin (B2-vitamin), D3-vitamin (kolekalciferol), A-vitamin (retinylacetat), färgämne (klorofyllinkopparkomplex), bor (natriumborat), krom (krompikolinat), K1-vitamin (fytomenadion), ytbehandlingsmedel (karnaubavax), folsyra (pteroylmonoglutaminsyra), biotin (D-biotin), molybden (natriummolybdat), jod (kaliumjodid).

REKOMMENDERAT INTAG

2 tabletter, två gånger dagligen.Hur vet man att man har jodbrist?
(null)

(null)

Känner du dig trött, nedstämd, muskelkramp, skörda naglar, dålig  hårväxt, frusen och svårt att hålla vikten?

Jag var varken trött eller utmattad men mina naglar hade blivit skörda och mitt hår kvalitet hade försämrats. Jag fick ofta muskelkramper vid träning eller  strechning och en lätt artros har smygit sig i min kropp vid 50 årsålder.


Funktion
Spårämnet jod krävs för att kroppen ska kunna fungera optimalt. Jod ansvarar för produktionen av kroppens alla hormoner. Det mesta av kroppens jod finns i sköldkörteln och i sköldkörtelhormonerna T3 och T4. Jod är även viktig för tillväxten av hår, naglar och tänder.

Risk för brist
Det är främst kvinnor, gravida, ammande och personer som äter mycket färdigmat eller äter saltfattig kost som riskerar att drabbas av brist.
Livsmedelsindustrin använder ofta oberikat salt av kostnadsskäl. Flingsalt och havssalt har blivit mycket populärt, och oftast inte är jodberikade.

Nedsatt sköldkörtelfunktion
Brist på jod kan leda till struma och hormonsjukdomen hypotyreos och det är också den vanligaste orsaken till dessa sjukdomar. Majoriteten av de drabbade är kvinnor.

Symptom vid brist
Trött, frusen, nedstämd, viktuppgång, torr hud och håravfall är några symptom. Dessa symptom kan framträda utan att sjukdom är konstaterad. Jodbrist och nedsatt sköldkörtelfunktion ger sig till känna på samma sätt. Infektionskänslighet, dålig cirkulation, kalla händer och fötter, PMS, förstoppning, muskel kramper och muskelsvaghet kan vara ytterligare symptom på brist. Hos barn kan jodbrist leda till hämmad tillväxt och mental utveckling.

Bra att veta
Jod ökar kroppens avgiftning av giftiga metaller som aluminium, kadmium, bly och kvicksilver. Det används även förebyggande mot radioaktivt avfall.

Livsmedel rika på jod
De jodrikaste källorna är alger, fisk och skaldjur. För de allra flesta är jodberikat salt det säkraste sättet att få i sig tillräckligt med jod. 70 procent av allt jod förstörs vid tillagning. Kombu, Arame, Nori, och Dulse är  alger som är näringsrika livsmedel som förutom jod innehåller många andra spåämnen. Kelp är en tångsort med liknande innehåll. 

Med ett enkelt test hos oss får du ta reda på om du har jodbrist och får även lösningen!


Recept för dig som vill göra en naturlig ansiktsbehandling.
Huden är kroppens största organ och täcker en yta av ca 2 kvadratmeter. Den utgör den skyddande barriären mellan kroppens inre organ och omgivningen utanför. Hudens uppgift är att skydda kroppen mot fysiskt skada, bevara kroppens fuktighet och behålla en konstant kroppstemperatur! Idag har jag tänkt att ge dig ett get recept på en bra ansiktsmask Ansiktsmask Vid torr hy: 1 väl mogen mosad banan, 1 msk honung, blandas väl För normal hy: 1 msk aloe Vera gel (finns att köpa både på nätet och i vissa hälsokostaffärer) 1 msk honung, blandas väl. För fet hy: Kosmetisk lera, 1 tsk honung. Honung som ansiktsmask fungerar för alla hudtyper, eftersom det verkar antibakteriellt och fuktighetsgivande. Låt din favoritmask verka i 15 minuter, under tiden kan du luta dig tillbaka och lägga en gurkskiva på vardera ögonlock så får ögonen en fuktighetsboost också. Efter verkningstiden skölj väl. På bilden har jag:Spirulina mask som är super fuktgivande och perfekt näring för alla hudtyper. 1 tsk Spirulina pulver 2 tsk Vatten Detta är den enklaste metoden att använda Spirulina för huden. Blanda lite Spirulina med vatten att göra en pasta och applicera på din hud och låt verka i ca 20 minuter. Tvätta bort ansiktsmasken med varmt vatten.