Spontan-resa till Roskilde!
Jag och min sambo Torgny tog häromdagen en spontan- resa till Danmark! Vi körde till Helsingborg och tog  färjan över till Helsingör körde ca 70 km mot Roskilde som ligger 30 km väster om Köpenhamn och 30 meter över havet. En riktigt mysig stad med  drygt  50 000 invåvare om jag minns rätt. Namnet kommer fr sägnen Ro med en historia enda från Vikingatiden. Vid hamnen ligger Vikingaskeppsmuseet med utställningar över vikingatida skepp och båtar. 
Vi tog in oss på Zleep hotel och efter incheckningen såg vi oss kring den fina, mysiga danska staden Roskilde. 
Domkyrkan var riktigt mäktig. den är upptagen på Unesco världsarvslista och ända fram till 1900 talet var enda Själlands Domkyrka.
 
 
På torget gottade vi oss med två glas vitvin och jordnötter.
 
och och avslutade kvällen med 3 rättersmiddag på en mysigt restaurang vid domkyrkan.
 
 
Förrätten:
 
Gott med grillade Lammkotletter och lavendelpotatis
 
 
Mysig trädgård med fina blomsterarrangemang på olika hörn av gården.
 
Ett nöjd par på väg hem till hotellet efter en underbar kväll med god mat och dryck!
 
  (null)
 Dag 2: vi besökte Vikingaskeppsmuseet.
 
(null)
Ett kulturhistoriskt museum i Roskilde på Själland i Danmark med vikingaskepp, sjöfart och båtbyggnadskultur från vikingatiden.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Mynt från Vikingatiden.
 
 
Omkring 1070 sänktes fem skepp från vikingatiden av olika typ avsiktigt vid Skuldelev i Roskildefjorden för att blockera fjordens viktigaste infartsled och därmed skydda Roskilde från angrepp från havet
 
 
 
Har du varit i Roskilde nån gång? skulle du tänka dig att resa dit? Gärna följ mig på min blogg, skulle du gilla min blogg så tryck på gillaknappen här på bloggen, skriv gärna dina komentarer här på Bloggen inte på Facebook eller instagram. <3 <3 <3
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress